/ proiecte / simpozion international

Simpozionul international:
Raul Mare, Brazi, Jud. Hunedoara

In perioada 17 – 20 iunie 2014, la Centrul de Conferinte Raul Mare – Brazi, in judetul Hunedoara, Inspectorarul Judetean Hunedoara in parteneriat cu Fundatia Colegium XXI au organizat cea de a treia editie a Simpozionului International Cooperare internationala si strategii de investigare a furturilor si traficului cu bunuri culturale mobile.

 

Evenimentul s-a bucurat de prezenta Structurilor romane ale Interpol, a unor reprezentanti ai Ministerului Public, ai Ministerului Culturii si ai altor institutii implicate in protejarea patrimoniului cultural.

Evenimentul a reunit politisti cu atributii in domeniul protejarii patrimoniului cultural din Olanda, Belgia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova, Ungaria, experti din cadrul Agentiei Art Recovery International din Marea Britanie, experti romani, reprezentanti ai Ministerului Public, Inspectoratului General al Politiei Romane, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, ofiteri de politie cu atributii in domeniul protejarii patrimoniului cultural din mai multe judete ale României, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale din judetul Hunedoara.

Agenda Simpozionului a cuprins si vizitarea unor obiective de interes istoric din tara Hategului, precum Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Biserica de la Densut si Manastirea Prislop.

Punand laolalta crezuri si viziuni comune, prin organizarea acestui eveniment international am dorit sa oferim un cadru adecvat pentru continuarea dezvoltarii si consolidarii relatiilor interstatale in lupta impotriva traficului cu bunuri culturale de patrimoniu si de a ne aduce, si pe aceasta cale, o contributie la protejarea patrimoniului cultural national si universal.

Partener media al evenimentului a fost trustul de presă Realitatea Media.

 

 

PROIECTE CARE FAC PARTE DIN ACELASI PROGRAM:

Image
Simpozionul International: Cooperarea internaţională şi strategii de investigare a furturilor şi traficului cu bunuri culturale mobile.

 

Image
Delegatie a Politiei Romana in misiune Internatioinala la Roma

 

Image
Activitate internationala a Secretariatului General INTERPOL

 

Image
Stagiul national de pregatire al ofiterilor Politiei Romane

 

Image
Proiectul educational ”Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National”.

 

Image
Seminar national pentru ofiterii Politiei Romane.