/ programe / simpozion international

Simpozionul International:
Cooperarea internationala si strategii de investigare a furturilor si traficului cu bunuri culturale mobile

Evenimentul s-a bucurat de prezenta Secretariatului General INTERPOL, a unor reprezentanti ai Ministerului Public, ai Ministerului Culturii si ai altor institutii implicate in protejarea patrimoniului cultural.

 

In perioada 18 – 21 iunie 2013, la Geoagiu Bai, in judetul Hunedoara, s-a desfasurat cea de-a doua editie a Simpozionului international cu tema Cooperarea internationala si strategii de investigare a furturilor si traficului cu bunuri culturale mobile. Simpozionul a reunit experti în domeniu, reprezentanti ai mai multor state europene, precum: Austria, Franta, Italia, Macedonia si Republica Moldova.

Evenimentul a fost organizat de: Inspectoratul General al Politiei Romane prin Inspectoratul de Politie Judetean Hunedoara, Asociatia Clubul Inspectorilor Sefi din Politia Romana si Fundatia Collegium XXI, Consiliul Judetean Hunedoara si Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane Deva. Ne-am alaturat organizatorilor, in urma parteneriatului pe care il avem cu Asociatia Clubul Inspectorilor Sefi din Politia Romana, pentru a veni in intampinarea structurilor cu atributii in domeniul recuperarii obiectelor de patrimoniu mobile si protejarii acestui patrimoniu, cu actiuni de sprijin in paliere mai putin explorate dar la fel de necesare in eficientizarea prevenirii si combaterii criminalitatii in domeniul patrimoniului cultural.

Dorim sa contribuim astfel la procesul de responsabilizare a societatii civile si nu numai, prin cresterea nivelului de constientizare a rolului pe care patrimoniul cultural il are in pastrarea identitătii culturale si a coeziunii sociale specifice spatiului nostru geografic, pentru integrarea intr-o societate europeana multi-culturala, a unitatii in diversitate.

 

 

PROIECTE CARE FAC PARTE DIN ACELASI PROGRAM:

Image
Misiune Internationala la Secretariatul General al Interpol

 

Image
Delegatie a Politiei Romana in misiune Internatioinala la Roma

 

Image
Activitate internationala a Secretariatului General INTERPOL

 

Image
Stagiul national de pregatire al ofiterilor Politiei Romane

 

Image
Proiectul educational ”Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National”.

 

Image
Seminar national pentru ofiterii Politiei Romane.

 

Image
Simpozionul international de la Râul Mare, Brazi, Jud. Hunedoara