/ proiecte / proiect educational

Proiectul educational national ”Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National”. Editia a - IV– a

Fundația Collegium XXI – inițiator și coordonator național al proiectului
Partener: Inspectoratul General al Poliției Române. Beneficiari în anul școlar 2016 - 2017: 14.000 elevi și profesori.

Obiectivul major al proiectului:
educarea tinerilor în spiritul cunoașterii și protejării valorilor ce fac parte din patrimoniul cultural național și universal, precum și oferirea de informații privind drepturile și obligațiile ce le revin în ceea ce privește protejarea tezaurului cultural național și importanța deosebită a cooperării dintre membrii societății civile și autoritățile/instituțiile statului competente în vederea diminuării fenomenului infracțional în acest domeniu.

Modul de derulare al proiectului:

în fiecare unitate de învățământ parteneră la nivel național, reprezentanții structurilor polițienești din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene susțin prezentări elaborate în acest scop de Fundația Collegium XXI și I.G.P.R., urmate de vizite la unitățile muzeale reprezentative locale.
Tuturor beneficiarilor din acest an li se oferă diplome de participare și brățări tricolor, ca simbol al Românismului. (vezi aici lista completa a unitatilor de invatamant participante)

Judetul Alba: Colegiul Național Horea, Cloșca și Crișan
Judetul Bistrița Năsăud: Colegiul Național Liviu Rebreanu
Judetul Vâlcea:
Școala Gimnazială nr. 13 Râmnicu Vâlcea
Judetul Maramureș: Colegiul Național Mihai Eminescu, Baia Mara și Școala Generala I.L.Caragiale, Baia Mare
Judetul Neamț: Liceul Vasile Conta Tg. Neamț, Colegiul Tehnic Ion Creangă Tg. Neamț, Școala Gimnazială Gh. Savinescu Crăcăoani
Judetul Argeș: Școala Gimnazială Nicolae Bălcescu Pitești, Școala Gimnazială Poiana Lacului, Școala Gimnazială Nicolae Simionide Pitești
Judetul Brăila: Colegiul Național Gh. Munteanu Murgoci Brăila, Liceul Teoretic Nicolae Iorga Brăila
Judetul Dolj: Școala Gimnazială Sfântul Gheorghe Craiova
Judetul Sibiu: Liceul Tehnologic de Construcții si Arhitectură Carol I, Liceul Teoretic Constantin Noica, Liceul Teoretic Constantin Noica (etapa II), Centrul Scolar de educatie incluziva nr. 2 Sibiu
Judetul Maramureș: Colegiul National Mihai Eminescu Baia Mara (etapa II), Școala Generala I.L. Caragiale Baia Mare (etapa II).

» Parte a Programului "Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National".
Argument Program

PROIECTE CARE FAC PARTE DIN ACELASI PROGRAM:

Image
Simpozionul International: Cooperarea internaţională şi strategii de investigare a furturilor şi traficului cu bunuri culturale mobile.

Delegatie a Politiei Romana in misiune Internatioinala la Roma

Activitate internationala a Secretariatului General INTERPOL

Stagiul national de pregatire al ofiterilor Politiei Romane

Image
Proiectul educational ”Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National”.

Image
Seminar national pentru ofiterii Politiei Romane.