/ proiecte / proiect educational

Proiectul educational national ”Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National”. Editia a II – a

In perioada 06-10 aprilie 2015, in cadrul Programului Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!, Fundatia Colllegium XXI in parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Romane deruleaza proiectul educational national ”Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National”!

 

Proiectul educational national ”Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National”! a debutat in anul 2014 la initiativa Fundatiei Collegium XXI sub forma unui proiect pilot, derulat in parteneriat cu Inspectoratul General al Politiei Romane in 7 judete ale tarii si la nivelul municipiului Bucuresti.

Această a doua editie a Proiectului a fost extinsa in toate judetele Romaniei, este organizata si desfasurata in aceeasi formula de parteneriat: Fundatia Collegium XXI și Inspectoratul General al Politiei Romane – Directia de Investigatii Criminale si are ca beneficiari un numar de 3510 elevi din cadrul a 71 de unitati de invatamant partenere la nivel national.

Obiectivul major al Proiectului vizeaza educarea elevilor din clasele I-XII in spiritul cunoasterii si protejarii valorilor ce fac parte din patrimoniul cultural national si universal.

Pastrand conceptul de baza, Proiectul este organizat si desfasurat in doua etape principale:

Prima etapa consta in prezentari sustinute in cadrul unitatilor de invatamant partenere din fiecare judet al Romaniei de catre reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane, ofiteri din cadrul Inspectoratelor Judetene de Politie cu atributii in domeniul protejarii patrimoniului cultural national, urmata de cea de a doua etapa ce consta in vizite la muzee care adapostesc bunuri ce fac parte din tezaurul cutural national si unde, dupa caz, li se vor prezenta bunuri recuperate de catre repezentantii Politiei Romane in misiunile pe care acestia le-au avut.

Dupa prezentarile realizate de catre reprezentantii Politiei Romane, tuturor elevilor, cadrelor didactice supraveghetoare, directorilor si unitatilor de invatamant participante la proiect, li se inmaneaza materiale promotionale si diplome de participare (in numar total de 3842), elaborate si puse la dispozitie de catre Fundatie. Unitatile de invatamant partenere ale Proiectului educational national ”Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National”!, precum si muzeele vizitate la nivel national in cadrul Proiectului sunt urmatoarele: (vezi aici lista completa)

» Parte a Programului "Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National". 
Argument Program

 

 

PROIECTE CARE FAC PARTE DIN ACELASI PROGRAM:

Image
Simpozionul International: Cooperarea internaţională şi strategii de investigare a furturilor şi traficului cu bunuri culturale mobile.

 

Image
Delegatie a Politiei Romana in misiune Internatioinala la Roma

 

Image
Activitate internationala a Secretariatului General INTERPOL

 

Image
Stagiul national de pregatire al ofiterilor Politiei Romane

 

Image
Proiectul educational ”Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National”.

 

Image
Seminar national pentru ofiterii Politiei Romane.