/ proiecte / comunicare nonverbala

Codex Nonverbalum - Proiect pilot la I.P.J. Cluj în domeniul comunicării nonverbale.

În data de 5 mai 2017, la Inspectoratul de Poliție Județean Cluj a debutat proiectul Codex Nonverbalum, prima sesiune de pregătire în domeniul comunicării nonverbale adresată unui număr de peste 100 de polițiști de investigații criminale din județul Cluj.

 

În cadrul sesiunilor de pregătire care se vor derula pe parcursul mai multor săptămâni, investigatorii vor învăța cum să descifreze expresiile faciale universale (frica, furia, tristețea, surpriza, bucuria, dezgustul și disprețul) în manifestare totală, parțială ori sub forma microexpresiilor (expresii totale ale emoțiilor care apar pe chipul uman și se mențin ¼ de secundă) și cum să utilizeze informațiile ”citite” pe chipul uman în cadrul audierilor și interogatoriilor derulate, în vederea obținerii de rezultate de maximă acuratețe.

Vor învăța să își conștientizeze mesajele transmise de propriile chipuri și de propriile corpuri și să își îmbunătățească modalitățile de transmitere a acestora în funcție de mesajele pe care intenționează să le ofere interlocutorilor.

Vor învăța - ținând întotdeauna cont de contexte și de culturile de proveniență – despre descifrarea emoțiilor, gândurilor și intențiilor celor audiați și interogați prin intermediul mesajelor faciale particulare și a indiciilor nonverbale corporale: ochi, mișcări, gesturi și posturi, atingeri, precum și despre descifrarea indiciilor faciale, vocale și corporale ale minciunilor, elemente nonverbale indispensabile unui investigator expert în cadrul dosarelor pe care le instrumentează în vederea soluționării acestora cu eficiență maximă. Toate acestea în cadrul unor tehnici de audiere performante de care polițiștii participanți la sesiunile de pregătire vor avea parte, în care comunicarea verbală și comunicarea nonverbală vor fi analizate ca un întreg al procesului comunicării umane.

Lectorul tuturor sesiunilor de pregătire în cadrul proiectului Codex Nonverbalum este dr. Monica Sechelariu, expert în comunicare nonverbală.

Codex Nonverbalum este un proiect pilot și este derulat în baza parteneriatul existent între Inspectoratul de Poliție Județean Cluj și Fundația Collegium XXI.

Vezi aici prezentarea Codex Nonverbalum - proiect de comunicare nonverbala.

Apariții în presă:


 

 

PROIECTE CARE FAC PARTE DIN ACELASI PROGRAM:

Image
Simpozionul International: Cooperarea internaţională şi strategii de investigare a furturilor şi traficului cu bunuri culturale mobile.

 

Image
Delegatie a Politiei Romana in misiune Internatioinala la Roma

 

Image
Activitate internationala a Secretariatului General INTERPOL

 

Image
Stagiul national de pregatire al ofiterilor Politiei Romane

 

Image
Proiectul educational ”Cunoaste si protejeaza Patrimoniul Cultural National”.

 

Image
Seminar national pentru ofiterii Politiei Romane.